vineri, 21 iunie 2013

Remediu natural pentru scăderea rapidă a febrei

Este un remediu învăţat de la soacra mea, căreia am să-i mulţumesc pentru atât de multe lucruri bune şi frumoase pe care le ştiu. 

Este evident că având doi copii, s-a lovit deseori de pusee de febră. 

Se ştie că atunci când temperatura copilului este prea mare (când se ridică la peste 39 de grade Celsius) trebuie intervenit de urgenţă, cu atât mai mult cu cât este foarte periculoasă pentru bebeluşi, deoarece ei pot face convulsii. Pe site-ul www.sfatulmedicului.com am găsit următoarele informaţii legate de convulsii: "acestea sunt disfuncţii manifestate brusc care determină pierderea cunoştintei, contracţii, tremurături sau alte tulburări cerebrale temporare. De regulă, convulsiile sunt cauzate de descărcări electrice anormale sau de scăderea fluxului sanguin la nivelul creierului, influenţând funcţionarea optimă a organismului. Simptomele caracteristice sunt pierderea cunoştinţei şi tremurături ale corpului. Cu toate acestea, unele crize sunt greu de observat, deoarece persoana nu are alte manifestări decât pierderea pentru scurt timp a contactului cu realitatea, văzută din exterior ca fixarea unui punct cu privirea. Deşi pacientul este treaz, nu reacţionează şi nu răspunde în mod normal. După terminarea crizei, pacientul nu îşi aminteşte nimic legat de respectivul episod."

Şi eu, la rândul meu, am avut de tras cu Maimuţica cea mare muuulte episoade cu temperatură de peste 39 de grade Celsius, la ea fiind frecvente temperaturile de peste 40 de grade Celsius. Şi într-o astfel de situaţie, după ce foloseam antitermicele din dotare - Nurofen, Panadol, Eferalgan, Diclogesic, etc, (câte două dintre ele, în momentele de febră foarte mare care nu ceda nici după o oră de la administrarea primului antitermic) îmi aminteam de leacul minune pe care îl învăţasem de la mama soţului. 

REMEDIUL!!
Câţiva căţei de usturoi (eu pun vreo 3-4 din aceia mari sau 6-7 din aceia mici, de usturoi românesc, pe care îl prefer!) se zdrobesc şi se pun în 50 de ml de oţet. Este şi mai bine dacă se lasă la macerat măcar 24 de ore, dar are efect garantat si imediat după ce preparaţi minunea asta... Dacă copilaşul este foarte mic, să spunem sub doi ani, se amestecă cu puţină apă şi apoi se freacă încheieturile mânuţelor, gleznele şi tălpile copilului cu această zeamă. În plus, se introduc şosete în lichidul preparat şi se pun pe picioruşe. Trebuie lăsat astfel minim 20 de minute, dar nu mai mult de o oră, întrucât usturoiul în amestec cu oteţul este destul de acid. Oricum, verificaţi mereu tălpiţele, un plus de atenţie este binevenit. La noi a avut întotdeauna efect, uneori chiar foarte rapid.

Atenţie! Acest amestec are un miros greu de suportat, tare şi persistent. Nu veţi mai scoate mirosul din casă cel puţin câteva ore, însă efectul este extraordinar. Până la urmă mirosul este doar un detaliu lipsit de importanţă când vorbim de temperaturi mari la copiii noştri! 
Eu protejez mereu cearsafurile cu punguţe, adică bag picioruşele cu şosetuţe în câte o pungă de sandwich şi mai trag încă o pereche de şosete peste. În felul ăsta, limitez mirosul doar la aerul din cameră şi la şosetele îmbibate cu oteţ şi usturoi.

De câţiva ani nu-i mai dau antitermice înainte de a încerca şosetuţele îmbibate cu usturoi amestecat cu oţet.

Puteţi încerca şi voi şi dacă are efect (sau dacă nu, dar sper să nu fie aşa!) să scrieţi experienţa voastră.

Voi ce remedii naturale încercaţi când copiii voştri au temperatură mare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu